Eikholt-testen versjon 2.0, nye funksjoner og forbedringer

Hør på innholdet

0:00 / 0:00

Hastighet:

1x

Stemme:

Eikholt-testen, som brukes til audiovisuell kartlegging av taleforståelse, har gjennomgått betydelige forbedringer denne høsten. Samtidig har prosjektet mottatt viktig økonomisk støtte som vil bidra til nasjonal spredning av testen.

Nye funksjoner og forbedringer

Høsten 2024 har Eikholt-testen fått oppdateringer som har gjort testen enda mer brukervennlig og fleksibel. Blant de viktigste nye funksjonene er:

  • Støtte for egendefinerte tester: Det er nå mulig å opprette og lagre testmaler for ulike typer undersøkelser. Dette gjør det enklere å standardisere testingen på tvers av klinikker og sikrer konsistent testing mellom ulike fagpersoner. Et nytt og brukervennlig verktøy lar klinikkleder sette opp ulike tester i valgfri rekkefølge, som så kan legges inn hos alle.
  • Forbedret høreapparatevaluering: Testen har fått nye funksjoner for å dokumentere og sammenligne resultater med ulike høreapparatinnstillinger, samt med og uten høreapparater. Dette gir bedre grunnlag for sammenligning av ulike høreapparater og høreapparatinnstillinger i de ulike testbetingelsene.
  • Automatisk sammenligning med normdata: Rapportmodulen kan nå automatisk sammenligne pasientens resultater med normdata når testen gjennomføres med standardiserte innstillinger. Da vil du kunne se testpersonens score (i både audiovisuell, auditiv og visuell betingelse) sammenlignet med normalpopulasjonen.
  • Nye testlister: I tillegg til de 552 «standardsetningene» finnes nå egne lister som lar deg tilpasse testingen enda mer. Blant de nye listene er «3-ords ytringer», «Enkle setninger», «Spesifikke skuespillere» og «Svenske setninger».
  • Forenklet oppsett: En rekke nye funksjoner, som automatisk åpning av video-vindu på ekstern skjerm, automatisk sjekk etter oppdateringer og nytt, modernisert brukergrensesnitt med enda flere hjelpetekster gjør testen mer brukervennlig og enklere å komme i gang med.
  • Egen supportside for mottagere: Alle mottagere av testen får tilgang til vår nye supportside for Eikholt-testen. Her kan man laste ned siste versjon av testen, laste ned demo-filer, se instruksjonsvideoer, finne siste dokumentasjon av testen og mer.

Nasjonal spredning med støtte fra Stiftelsen DAM

Denne høsten kunngjorde Stiftelsen DAM at prosjektet «Nasjonal spredning av kombinert syn- og hørselstest» mottar støtte for perioden høsten 2024 til vinteren 2026. Prosjektet, som ble fremmet av HLF, vil gjøre testen mer tilgjengelig ved at mottakere ikke trenger å betale for testen, installasjon eller opplæring av personalet. For mer informasjon om prosjektet og støtten, besøk Stiftelsen DAMs hjemmeside.

Økende anerkjennelse i fagmiljøet

Testen får stadig mer oppmerksomhet i fagmiljøet. I tillegg til artikler i Din Hørsel, Dagens Medisin og Optikeren er testen er nylig omtalt (for andre gang) i «Audiografen«; medlemsbladet til Audiografforeningen. Dette bidrar til økt kjennskap om testens muligheter blant landets audiografer.

Rolf Mjønes har kort lyst hår, pannelugg som ligge til siden. Han har kort skjegg.
Bilde: Rolf Mjønes er utvikler av EIkholt-testen og jobber som Audiograf ved EIkholt

Forskning og videreutvikling

To studenter ved NTNU audiografutdanningen har valgt å bruke Eikholt-testen i sin bacheloroppgave. De skal samle inn data for aldersgruppen 70+, noe som vil bidra til ytterligere forbedring av testens normative database og styrke testens nytteverdi for denne viktige pasientgruppen. Testen er i tillegg installert ved Institutt for spesialpedagogikk (ISP) ved Universitet i Oslo og tilgjengelig for masterstudentene der.

Utviklingen fortsetter

Arbeidet med nye forbedringer og utvidet funksjonalitet fortsetter. Testen er etterlyst på flere språk, i tillegg til den svenske versjonen som for tiden klargjøres for distribusjon til svenske audionomer. Vi har noen svært spennende nyheter på lur.

Vil du lese mer?

For mer informasjon og for å være oppdatert på fremtidige nyheter så kan du besøke vår dedikerte informasjonsside for Eikholt-testen.

Spørsmål om testen kan rettes til prosjektleder Rolf Mjønes.

Kontaktperson

Fant du det du lette etter?