Brukermedvirkning i utvikling av ny teknologi

Hør på innholdet

0:00 / 0:00

Hastighet:

1x

Stemme:

Dette er et spennende prosjekt om brukermedvirkning for personer med kombinert syns- og hørselsnedsettelse i utviklingen av ny teknologi.

Prosjektmedarbeidere

I prosjektet er alle prosjektmedarbeidere og representerer en ny måte å samarbeide på. Prosjektgruppen består av Emilio Jensen Granados, Marie Dyrkorn Egge, Erik Nilsen, Fereshteh Halimi, Bedir Yiyit og Kari Jokstad.

I tillegg har prosjektgruppa med seg Professor Hilde Thygesen fra Universitetet i Sørøst-Norge som følgeforsker.

Så langt har prosjektgruppen hatt tre samlinger. Tema har vært samarbeid, med fokus på eksterne- og interne prosjektmedarbeideres likestilte samhandling. Det har også vært forsket på teknologi og oppdaget ny kunnskap og funksjonalitet, og det er funnet flere forbedringspunkter.

Prosjektdeltakere tester «SuperBrain» fra 7Sense ute på Eikholt.
Fra venstre mot høyre: Bedir Yiyit, Erik Nilsen og Marie Dyrkorn Egge med hunden Nera

Teknologiutvikling i praksis

Fra firmaet 7Sense i Estland kom representanter med en forbedret utgave av produktet «SuperBrain» som ble testet med tanke på orientering og mobilitet. Dessverre ble gruppen hindret av regn og tordenbyger i testing av produktet, men i stedet ble tiden brukt til å diskuterte hjelpemiddelets fremtidsmuligheter og gruppens fremtidsønsker.

Brukermedvirkning i alle prosjektfaser

I tillegg til å bidra i utviklingen av ny teknologi, gjennomføres prosjektet med brukermedvirkning i alle faser. Det er samlet data fra testing og gjennomført tematisk analyse. Gruppa har bearbeidet spennende data – og avdekket ny kunnskap.

Prosjektdeltakere sitter samlet i Ragnhild Kaatas hus

Bildet viser prosjektets følgeforsker, Professor Hilde Thygesen fra Universitetet i Sørøst-Norge, som sitter med en mikrofon foran seg og noterer flittig på papir.

Hva skjer videre?

I september 2024 reiser Professor Hilde Thygesen fra Universitetet i Sørøst-Norge sammen med Forskningsleder Kari Jokstad fra Eikholt til Tallin for å besøke utviklerne i firmaet 7Sense. Målet med turen er innsikt i deres erfaring med brukerinvolvering i utvikling av teknologi.

Uken etter vil flere av prosjektdeltakerne delta på en internasjonal workshop i Boräs om brukermedvirkning i utvikling av teknologi. Her skal prosjektet presenteres og nye produkter som er under utvikling skal testes.

Prosjektgruppen har to samlinger i løpet av høsten 2024. I disse samlingene vil analyse av data som er samlet inn i prosjektet og innhold i et nytt gruppekurs i 2025 være tema.

Vil du lese om andre prosjekter? Les mer om prosjekter i regi av Eikholt her.

Vil du vite mer om våre tjenester? Les mer om vår tjenester her.

Kontaktperson

Fant du det du lette etter?